Liefste Ginde, Gindeke, moeke,

 

 :: Startpagina
 :: Gezocht
 :: Teruggevonden
 :: Ter adoptie
 :: Varia
 :: Contact
 :: Biografie
 :: Formulieren
 :: Externe links
 :: 2005
 :: 2006
 :: 2007
 :: 2008
 :: 2009

 :: 2010

 :: 2011

 :: fotoalbum

Liefste Ginde, Gindeke, moeke,

Vandaag 21.03.2016 hebben we je overleden gevonden in je vertrouwde stal. Je bent geboren op 26.04.1983, je was een veulen van +/- 1 jaar als je bij ons kwam, je wilde mee naar ons, je kwam in de weide bij je fokker bij mij staan, nam mijn handtas in je mond om te zeggen, betaal mij en neem me mee. Je bent altijd een prachtige, brave merrie geweest, nooit geen ziekte, je vader, de vader van je zoon, en je zoon zijn allemaal overleden aan koliek, jij was zo gezond, je was nog altijd een veulen dat elke morgen op de weide ging, altijd hevig om buiten te zijn, nieuwsgierig en vrolijk. Onze Milano, Goor, Heintje en Paco gaan je zeker missen, jullie waren echte vrienden, nooit geen ruzie in de weide, altijd verdraagzaam, je had wel geen tanden meer, maar je werd extra verzorgd door onze papa die voor jouw elke dag een speciale emmers met eten maakte, je kon genieten van een appel, banaan, hard brood. Wat zullen we je missen, je stal waar jouw naam en ook de naam van zoon vermeld staat zullen we koesteren als een dankbaar aandenken aan ons tweede gekocht paard. Doe jij de groetjes aan je zoon Meadow Pie en ons eerste paardje Middle Pie. En zeker aan je eerste vriendinnetje ons ezeltje Roosje die op 45 jaar ons verlaten heeft. Woensdag wordt je opgehaald en ik zal in gedachten met je meereizen, liever had ik je thuis gehouden, maar de wet laat dit niet toe.
Lief Gindeke, waak jij over onze andere paardjes en zeker over ons Ezeltje Paco, die sinds maart 1915 ook met de nodige zorg behandeld wordt.
Je zou op 26.04.2016 33 jaar worden, steun mij die dag, 26.04.2016 die voor mij heel zwaar zal worden maar ook als paardenspeurder heel belangrijk is voor mij, de paarden, pony’s en ezeltjes en hun eigenaars.
Een hele stevige knuffel van papa, Wendy, Steffie, Flore, Wim en van mezelf.
Het ga je goed Moeke !
Mama adri
 


Lieve Saffier,

 Naar aanleiding van je overlijden wil ik dit aan jouw opdragen :

 Op 04.01.2012 wordt jouw oude en nu laatste eigenaar gebeld door jullie adoptante  dat je samen wordt ingeslapen met een veulen Libido, jullie waren enorm ziek.

Op 08.01.2012 wordt ik op de hoogte gebracht door je toenmalige eigenares dat jullie ingeslapen zijn, na contact met jullie adoptante, hoor ik diverse verklaringen, dan ingeslapen daar, dan bij een dierenarts, dan bij een vriend.

Als paardenspeurder sinds 1995 vermoed ik dat jullie niet ingeslapen zijn maar gewoon ergens bij een handelaar staan. Vraag hulp aan diverse Politiediensten, die hun werk, gedaan hebben of het om hun eigen paarden gingen, waarvoor dank je wel !

Op 10.01.2012 wordt ik door de Politie gebeld dat jij Saffier en Libido gevonden zijn bij een handelaar en dat jullie nog leven. De handelaar wil de paarden terug verkopen aan de eigenaars, hij had de paarden ook via, via gekocht. Ik neem direct contact op met je oude eigenaar de fam. Speeckaert, zij willen voor Saffier de vraagprijs betalen, aangezien van Libido  geen eigenaar en  chipnummer  bekend is neem ik het zekere voor het onzeker en bevestig aan de Politie dat ik de vraagprijs en transportkosten betaal.

Op 11.01.2012 worden door jullie door de handelaar afgeleverd op een adres dat overeengekomen is met de Politie (deze mensen ben ik nog altijd dankbaar)

Op 12.01.2012 ga jij Saffier wonen bij je oude eigenaars, en Libido komt naar Horsespirit-Rescue, uiteindelijk vinden wij ook zijn eigenaar uit Turnhout.

Jullie story hebben zoveel teweeg gebracht op facebook, laster, leugens, bedreigingen maar tenslotte hebben jullie allebei het gered.

Saffier jij bent nu in de dierenhemel, je maatje Libido leeft nog, nooit zal ik jullie vergeten en ook nooit vergeten wat bepaalde personen jullie hebben aangedaan.

Saffier, jouw leven was niet zo gemakkelijk, maar als paardje kan je niet uitkomen voor je wensen en verlangens, jij wilde graag werken voor je eigenaars, je kreeg de kans niet, je gezondheid moet je mee hebben en als sportpaard kom je in vele handen terecht en moet je telkens opnieuw leren wat je nieuwe eigenaars van jou verwachtte.

Saffier, je hebt nog drie jaar langer geleefd en een leven gekregen op de weide zoals Libido, het ga je goed, je leven is nog te vroeg gestopt, maar je kan nu verder leven met alle diertjes die jouw ook enorm zullen vertroetelen.

Zoals Bobbejaan Schoepen zingt “Er hangt een paardenhoofdstel aan de muur” zal jij ook bij de paarden horen aan wie ik dit lied opdraag, en daarbij jouw nooit vergeten.

Adri.


 05.11.2012

http://www.ketnet.be/karrewiet/nieuws/5-november-2012-paardenadoptie

Prachtig staaltje van paardenopvang Horse Spirit Rescue/Herselt en de adoptant.

Futuro en Wiebe veel geluk samen met het paardje van Renè en Paloma (adoptiepaard)

Vele hoefje

adri


Beste dieren en paardenvrienden,

Graag even Uw aandacht voor de opendeurdagen van VZW erkend dierenasiel Horsespirit-rescu te Herselt.
Ik heb toegezegd om ook die dag daar aanwezig te zijn en een handje (twee handen) te helpen, zij verdienen om ook een bezoek te krijgen van jullie.
Heb in het verleden steeds op hen mogen rekenen ivm adoptie, verwaarlozing, dus een goede reden om zondag 05.08.2012 hen te steunen.
Vele groetjes, en ben nog steeds paardenspeurder in hart en ziel.
Adri
 

Gouden regels die iedere paardeneigenaar moet weten en zeker toepassen :

Elk paard in Belgie moet geregistreerd zijn in de databank van Belgie :

Paard moet gechipt zijn.
Paard moet een paspoort hebben met vermelding van chipnummer.
Paard moet geregistreerd zijn met een mutatiedocument bij de Confederatie van het paard/ Korbeek-Lo     tel.: 016.899356 - mail  :  info@vlacopaard.be
Op het mutatiedocument moet de eigenaar vermeld worden en ook of het paard bestemd is voor Menselijke consumptie (slachten) Ja of Neen.
Iedere paardeneigenaar zou zijn paarden op 01.01.2009 al in orde moeten gebracht hebben.
Bij controle kan er een boete opgelegd worden van 500,00 € of inbeslagname van het paard.
U kan ook de website van het Vlaams Paardenloket, Confederatie van het Paard, Identificatie van het paard raadplegen.
Als Uw paarden niet in orde zijn met de wetgeving staat U nergens bij problemen.
Maak nooit mondelinge afspraken, zorg dat U altijd schriftelijke bewijzen hebt, ook van  aankoop, betalingen, stalgeld enz...
Nog een gouden raad koop en verkoop nooit paarden die niet in orde zijn met de wetgeving, verkoper en koper zijn in fout.
KOOP NOOIT PAARDEN OP AFBETALING, dit is bij wet verboden, voor de verkoper en koper.

Bij adoptie : ADOPTIECONTRACT – eventueel voorbeeld http://www.paardenspeurder.be – ter adoptie
Denk eraan, eerlijkheid blijft het langste duren, geeft je ook het geluk dat je paardjes in orde zijn, je moet geen controle vrezen, en geeft in geval van problemen een ruggensteun.

Dieren hebben een hart en zijn uniek, daarom registratie in de Belgische databank, het kost geld, maar je beslist wel over wat het welzijn van je paard,  slacht, gezondheid, en zeker schakel je fraudeurs en oplichters voor een groot deel uit.

De Belgische paardenconfederatie heeft mij gevraagd om nog eventjes te vermelden, als eigendom is het bewijs van koop en betaling van groot belang, zelfs het allerbelangrijkste
Paarden die uit het buitenland komen, in het bezit van een paspoort, heeft U daar vragen over kan U altijd contact opnemen met Korbeek-Lo

Bij verwaarlozing of eventueel misbruik bij alle dieren

Inspectiedienst Dierenwelzijn en CITES
E-mail : dierenwelzijn.gent@health.fgov.be
RAC Kouterpoort
Ketelvest 26 bus 201
9000   GENT
Tel. 02/5247334 – Fax. 02/5247342

AUB, NEEM DEZE WAARSCHUWINGEN ERNSTIG, heb gisterenavond nog maar eens een probleemgeval binnengekregen waar de paardeneigenaar machteloos staat, aangezien de paarden niet in orde zijn met de Belgische wetgeving.

------------------------------------

Dag Adri,

 Blijkbaar zijn er toch nog veel mensen die niet weten dat er paarden die op Belgische grondgebied staan niet alleen een paspoort en chip moeten hebben, maar dat een mutatiedocument ook vereist is. Om een mutatiedocument te bekomen dient de eigenaar een aanvraagformulier identificatie in te vullen en op te sturen naar de Vlaamse Confederatie van het Paard - Dienst Identificatie Paarden - Nieuwstraat 28 - 3360 Korbeek-Lo, tesamen met een kopie van de stamboekgegevens indien er een paspoort is.

Ik raad de eigenaars meestal aan om in eerste instantie zelf een aanvraagformulier identificatie in te vullen. Het aanvraagformulier kunnen de eigenaars zelf downloaden vanaf onze website www.vlacopaard.be - dan bovenaan de tweede knop identificatie aanklikken - dan links de knop met aanvraagformulier aanklikken - dan aanvraagformulier pdf aanklikken.

Wanneer dit aanvraagformulier bij ons geregistreerd wordt krijgt de eigenaar eerst een factuur.  Het bedrag van de factuur is € 42,99 (BTW inclusief) voor paarden die al een paspoort hebben en € 58,21 (BTW inclusief) voor paarden die nog geen paspoort hebben en de veulens.  Wanneer deze factuur betaald is krijgt de eigenaar een identificatiedossier opgestuurd.  Dit identificatiedossier bestaat uit 3 dezelfde identificatieattesten (1 voor de eigenaar - 1 voor de dierenarts en 1 voor de registrerende instantie)en 1 schetsformulier.  Dan is het nodig dat de eigenaar zijn/haar dierenarts verwittigt om dit identificatiedossier in te invullen.  Het is niet nodig het schetsformulier opnieuw in te vullen wanneer de schets in het paspoort aanwezig en correct is.  Wanneer dit identificatiedossier dan terug naar ons gestuurd wordt, verwerken wij dit en krijgen de mensen hun mutatiedocument opgestuurd.  Het paspoort (indien er een nodig is) volgt iets later omdat dit nog eerst bij de drukker moet gedrukt worden.

 Indien de eigenaars hulp nodig hebben bij het invullen van het aanvraagformulier, dan kunnen zij ons altijd bellen op het nummer 016/899410 (iedere werkdag van 8u - 16u) en wij zijn altijd bereid hen te helpen hiermee.

Hierbij wil ik ook nog benadrukken dat paarden die een buitenlands paspoort hebben dat EG-conform is, geen equipaspoort of een paspoort van een Belgisch stamboek nodig hebben.  Deze buitenlandse paspoorten zijn in België ook geldig.  De eigenaars dienen wel na te kijken of er een bijlage IX of medische bijlage in het paspoort zit. Indien niet dan dient de eigenaar deze bijlage door het stamboek dat het paspoort heeft uitgegeven of door onze dienst in orde te laten maken. Hopelijk is deze uitleg duidelijk genoeg.

Vriendelijke groeten,

Carine Luys

Dienst Identificatie Paardachtigen

Nieuwstraat 28 - 3360 Korbeek-Lo

Gsm 0486/904973 - Tel. 016/899410

Fax 016/899356

carine.luys@dipaarden.be


Hoi,

misschien kan je ons met iets helpen, als je zin hebt natuurlijk. Wij zoeken regelmatig mensen die een boerderij hebben of paardenstallen waar we wilde poezen kunnen plaatsen. Voor wilde poezen vinden wij nauwelijks een thuis en soms wonen ze op plaatsen waar hun bestaan bedreigd wordt of waar ze geen eten vinden. We plaatsen hen daarom graag ergens op den buiten. Ze moeten uiteraard wel een warme slaapplaats hebben (hooizolder of iets dergelijks) en eten en drinken krijgen en ik bedoel daarmee niet: tafelrestjes, maar een deftige maaltijd. In ruil houden zij de stallen muis- en rattenvrij. Het is wel de bedoeling dat de poezen eerst een maand in een bench verblijven zodat ze gewend raken aan hun nieuwe omgeving. Na een maand kunnen zij gelost worden en blijven ze normaal gezien ter plaatse. Ook voor deze soort poezen zijn wij selectief wat betreft hun nieuwe thuis. Niet iedereen krijgt zomaar eentje mee. De poezen die wij plaatsen zijn uiteraard allen gecastreerd/gesteriliseerd.
Denk jij dat jij zulke mensen kent? Het moeten echt wel dierenvrienden zijn. Een doorsnee boer van de oude stempel die zijn poezen patatten met melksaus geeft, komt bij ons niet in aanmerking voor adoptie.

Bedankt alvast, Poezenopvang Lier

tiekegoossens@hotmail.com

26.09.2010

Baïda is geen paard, maar k wou zeker eens melden dat hij na 4 weken terug thuis is.
Hij was door een iets te ver open staand dakraam ontsnapt.
Iemand die zwerfkatten gaat voeren heeft hem gevonden op een km of zes van ons huis en heeft gereageerd op één van mijn advertenties.
Dus ik ben bij de gelukkigen .
Aan alle mensen uit het Gentse die hun kat kwijt zijn : contacteer zeker ook eens 'kitten in nood'. Zij hebben superfijne voedsters die met een klein beetje geluk je huisdiertje vinden en helpen.
Zo is onze Baïda ook gevonden, is behandeld door een dierenarts en door liefdevolle mensen opgevangen.
Nogmaals heel veel dank daarvoor en ook alle mensen die contact met me opgenomen hebben, waaronder in de eerste plaats Adri van http://www.paardenspeurder.be heeft al het mogelijke gedaan om me te helpen mijn kater terug te vinden. Alsook Nadine en Jeannina (van www.catsitterclub.be)
Dus contacteer ook hen eens.
Veel geluk op jullie zoektocht en niet te snel opgeven!!!!
Mieke


Zaterdag 08.08.2010 zal Queen voor de laatste maal haar parcour springen tijdens de Internationale Jumping te Bonheiden.
Kelly en Queen, twee namen in één naam zullen zondag voor het laatst samen springen en vechten voor een ereplaats.
Kelly heeft zo hard voor haar paard gevochten, zij wilde niet dat Queen na 9 jaar terug moest naar Duitsland, haar oogappel, haar vriendin, nu de mama van Turo en hopelijk volgend jaar opnieuw mama van een veulentje, zal nu mogen uitrusten op de weide.
Kelly wilde Queen, nu alles nog goed is, de rust gunnen die zij verdient, of Queen het wilt, is een andere vraag.
Queen en Kelly, jullie waren fantastisch dit seizoen, een mooie afsluiter en ook een mooi gebaar van veel liefde van Kelly aan haar trots Queen.
Het ga jullie goed.

Queen, je was altijd de heldin, je was altijd haantje de voorste, je temperament was onuitputtelijk, je was een ongewoon paard op jumping, je kwam op het parcour, je bokte, je steigerde, dat was het teken van "iedereen onderuit ik wil winnen" wat je ook dikwijls lukte.

Je leven heeft aan een zijden draadje gehangen na de geboorte van Turo, maar toen was daar je amazone, je eigenares die wist wat zij moest doen, die jouw leven toen gered heeft. Bij de inbeslagname heb je duidelijk laten merken dat je haar niet kon missen, zoals zij jou niet kon missen.
Nooit zal ik je galop vergeten van de vrachtwagen naar je weide na de inbeslagname, je rook je stal, je zag je weidemaatjes weer, wat was geluk toen gewoon maar onvergetelijk.

Ik wens je nog heel veel geluk en rust op de weide, en natuurlijk een heel gezond veulen, alleen een klein beetje minder deugeniet dan Turo, want die heeft toch wel een tikkeltje Queen in zijn bloed.

Adri

13.07.2010

Dag lieve adri,

zou je het erg vinden om een klein woordje op de site te zetten van jumper. een 12jarige shet die we vrijdagavond hebben moeten laten inslapen; het was 1 van de 2 pony's die mijn buurvrouw kathleen had geadopteerd 3 jaar geleden. donderdag lag de pony neer op de grond met wat schaafwondjes op zijn hoofd. We dachten dat hij ergens had vast gezeten, alles goed ontsmet, hem gekoeld bij de hitte, hem een extra grote stal gegeven met veel stro en drinken voor hem alleen zodat hij kon bekomen. vrijdag was hij nog slechter, de dierenarts was 's morgens geweest en had hem medicatie gegeven. ook voor de koorts die hij ondertussen had gekregen. thuisgekomen van mijn werk,ben ik onmiddelijk terug gaan kijken en zag dat het niet goed ging met hem. hij had nog steeds hoge koorts, was kortademig en er kwam vocht uit zijn neus. katleen heeft terug de dierenarts gebeld. tegen de avond konden we hem niet laten afzien. en de dierenarts gaf hem 10procent overlevingskans. mits hem naar het ziekenhuis te brengen naar intensive care. maar zelfs dan was er maar een kleine kans dat hij het zou halen. hij had al niet meer willen dringen van de avond ervoor en zelfs het in zijn mond spuiten ging niet meer. Katleen heeft toen besloten om hem te laten inslapen! dat leek mij ook het beste voor jumper. Quilian, Quinto en jollie gaan hem missen. net als wij! maar ik ben blij dat hij een goed leven heeft gehad... het had 3 jaar eerder al kunnen afgelopen zijn voor beide pony's.

liefs kelly

01.12.2008

Beste paardenvrienden

Wegens een tweede schrijven van een advokaat van één van de paardenopvangadressen in Belgie, heb ik bepaalde mededelingen moeten verwijderen van de site.
Vermits ik geen enkel bijdrage of loon ontvang voor de paarden, heb ik besloten om deze gevraagde verwijderingen van de site te halen.
Ik wil niet dat de bewuste paardenopvangen ook nog geld zouden krijgen van mij, ik WORD en WIL niet betaald worden voor mijn hulp, dit doe ik uit liefde voor de paarden en hun eigenaars.
Tevens ga ik ook nog steeds hulp bieden aan de paarden en hun eigenaars, gestolen, vermist of andere zaken, daarvoor is mijn paardenliefde te groot.
Mijn raadsman was een andere mening toegedaan, maar wie ben ik om ook nu nog eens de rechtskosten te gaan betalen, betaal alles uit eigen zak, en kan beter het geld gebruiken om paardjes te helpen, na 13 jaar steeds klaar te staan voor paarden en eigenaars, is dit wel een slag die ik moet verwerken.
Het is een harde noot om te kraken, maar eerlijkheid duurt het langst, de gedupeerden hebben mij gecontacteerd,  als mensen niet bij mij aankloppen, kan ik ook bepaalde zaken niet weten.
Hopend hebben jullie nog vertrouwen in mij, het doet enorm pijn, maar eerlijkheid duurt het langst, alleen hoop ik dat de paarden daar niet de dupe van worden..

Liefs

Adri
Hartelijk dank aan het bureel van mijn raadsman, een Advokaat gespecialiseerd in paardenzaken.
Dank je wel aan de personen die mij steunen.
 


Tien paarden in beslag genomen bij vzw Los Vaqueros
Opvang voor paarden was één en al oplichting


11 maart 2009 Nieuwsbericht © BLID

Na een intens gerechtelijk onderzoek van maanden, door de recherche van de politiezone Rhode/Schelde en de doorzochte getuigenissen, die werden aangebracht na een oproep in de media door Dierenrechtenorganisatie BLID, werden op instructie van de onderzoeksrechter te Dendermonde gisterenochtend, een aantal huiszoekingen uitgevoerd zowel in de stallen van vzw Los Vaqueros te Westrem, in het Oost – Vlaamse Wetteren, als op de exploitatiezetel van de VZW en op het privé-adres van verschillende bestuursleden.

De locatie van paardenstal (vroegere runderstal)

Maanden lang is de paardenopvang, die op het internet werd voorgesteld als de betrouwbare instelling voor oude en verwaarloosde paarden, actief geweest via het internet in het oplichten van goedgelovige mensen. Oproepen op hun eigen website en sites waar men gratis kan op adverteren, was het middel om mensen te lokken, hun afgedankte paarden aan hen toe te vertrouwen, met de garantie dat ze een goede oude dag zouden vinden.


Een doorgedreven politioneel onderzoek heeft uitgewezen dat de VZW Los Vaqueros louter een dekmantel zou zijn voor malafide handelspraktijken van moeder en dochter Pascale D. en Kim V.K., bijgestaan door nog een aantal medeplichtigen. Pascale D. en Kim V.K., zijn de spilfiguren in deze opgezette paardenhandel.


De weide in de Ardennen

Weides in de Ardennen werden voorgesteld als de eeuwige verblijfplaats voor paarden die hen werden toevertrouwd. Maar na een intense speurtocht bleek er van dit alles niks waar te zijn, de paarden werden gewoon doorverkocht en het geld verdween in privézakken. Voorts zijn er aanwijzingen dat zij tevens zogenaamde adoptie-paarden verkochten aan een slachthuis.

Een lid van de vzw diende drie weken geleden haar ontslag in na vermoedens van oneerlijke praktijken en privéverrijking, door de moeder en dochter die alles zonder hun medebestuurders regelen. Het lid dat ontslag heeft genomen, nam kort daarna contact op met BLID en deed het verhaal van enkele maanden. “Het geld dat mensen storten aan Los Vaqeuros kwam niet ten goede van de paarden. Ook staan de paarden verwaarloosd in hun stal. Het enige wat ze hebben is drinkwater, eten is er niet in voorraad. De paarden moeten het stellen zonder strooisel in hun stal en staan op het beton. Nooit mocht er iemand de stallen betreden, zelfs de locatie moest voor iedereen geheim blijven, afspraken met eventuele (adoptanten) kopers gingen steeds door op andere neutrale locaties.

Zelfs de Dierenkliniek De Morette in Ternat, werd ter goede trouw, beet genomen door de twee kopstukken van Los Vaqueros. Ik heb zelfs moeten liegen in de krant Het Laatste Nieuw, dat alle beweringen van BLID over Los Vaqueros niet klopten, maar na een paar weken besefte ik dat BLID wel gelijk had”, getuigde ons het lid dat ontslag heeft genomen, zegt Dirk Blanchart voorzitter van BLID.

Een enige aanwezige paardenbox.

BLID zelf werd via het advocatenkantoor Vermassen in Lede, door de dames afgedreigd en ze eisten dat alle publicatie over hun (oneerlijke) activiteiten, werden weggehaald van onze website. We hebben dit gedaan om gerechtelijke procedures van twee vzw onderling te vermijden, maar we zijn blijven verder zoeken naar de handel en wandel van Los Vaqueros en deze informatie zijn we blijven doorspelen aan de gerechtelijke instanties, zegt Dirk Blanchart


Gisteren tijdens het doorzoeken van de stallen zijn een tiental paarden aangetroffen, maar verkeerden kennelijk in verwaarloosde toestand en bovendien werd en er op grote schaal onregelmatigheden vastgesteld met betrekking tot de wettelijke normen inzake de verplichte chip-registratie van paarden. De gecoördineerde actie verliep in samenwerking met de diensten van het FAVV (Federaal Agentschap Voor de Voedselveiligheid) en de FOD Dierenwelzijn die elk wat hun bevoegdheid betreft een grondig onderzoek hebben uitgevoerd in opdracht van de onderzoeksrechter. De paarden werden in beslag genomen en naar een andere locatie overgebracht voor verdere verzorging.


Zowel de voorzitster als de vice-voorzitster van de VZW werden door de onderzoeksrechter te Dendermonde verhoord en formeel in verdenking gesteld voor feiten van oplichting en inbreuken op de ter zake geldende bijzondere wetgeving.
 

Hebt u een reactie voor ons, laat het ons weten: info@blid.be
 


 Ode aan de verdronken paarden in  Marrum/Nederland


Lieve paarden,
Niemand kent jullie naam,
Niemand kent jullie verleden,
Niemand kent jullie pijn,
Niemand kent jullie verdriet,
Niemand en toch heel veel mensen,
zullen treuren om jullie dood.
Alleen jullie vrienden waren daar,
daar waar de hel opdoemde.
31 oktober 2006
was jullie datum.

veel liefs en het ga jullie goed,
en schitter vanavond als een sterretje
naar jouw vrienden hier op aarde.


Heel speciaal voor jouw,
jij die nog wilde leven
jij die nog de oversteek deed,
jij die liefde voelde,
jij die als paard,
steeds de naam,
het laatste paardje zal dragen,
ieder zal jouw
in zijn hart dragen.
Jij bent nu bij de andere,
jij bent nu een toonbeeld
voor al de andere.

adri


Hartelijk dank aan alle paarden en personen die de paarden gered hebben.